Attentie

collageen lichttherapie

Wat zijn de oorzaken van huidveroudering?

Huidveroudering wordt door 2 wezenlijke factoren beïnvloed; naarmate men ouder wordt, vertraagt de stofwisseling. Dat heeft als gevolg dat de celenergie van de fibroblast cellen (cellen die collageen en elastine produceren) vermindert. De capaciteit van het lichaam, die noodzakelijke voedingsstoffen voor  de fibroblast cellen produceert vermindert eveneens. Het resultaat is een verminderde collageen elstineproductie- juist de stoffen, welke de huid nodig heeft , om er jong en strak uit te zien

Huidverjonging door speciale lichtspectra

Zichtbaar rood licht met een frequentie van 633 nanometer, om het lichaamseigen proces van de Photo Bio Stimulatie opnieuw te activeren. Dit proces is hoofdverantwoordelijk voor de opbouw van collageen en elastine  en zorgt daarmee voor een strakkere en regelmatige huid. Ook de doorlatendheid van de huid voor cosmetische producten wordt verhoogd, zodat de werkzame voedingsstoffen dieper door de huid worden opgenomen.

Wetenschappelijke aangetoonde werking

Talrijke klinische studies hebben aangetoond, dat licht met 633nm, gericht ingezet, het potentieel van de cellen verhoogt, om collageen en elastine te produceren. De beste resultaten worden behaald in combinatie met huidverzorgingsproducten. In het begin van de behandelingen wordt de huidskleur helderder, stralender en zachter. Na meerdere behandelingen wordt ook een verbetering van de teint, zuiverheid en textuur van de huid vastgesteld. Alle studies beschrijven een vermindering van fijne lijntjes en rimpels alsook een elastische gladdere huid.